GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Essenhout

Informatie over essenhout

Es

De es is een snelgroeiende, bladverliezende, Europese loofboom (Botanische naam: Fraxinus excelsior) en kan zo’n 30 tot tot 40 meter hoog worden. De es heeft een rechte stam en een vrij afgeronde kruin.

De es houdt van een vochtige, kalkrijke grond. De boom kan gemakkelijk 100 liter water per dag uit de grond halen.

Ook is de es een belangrijke houtsoort voor de Europese houtproductie. Ook als sierboom is de es geliefd.

 

Essenhout

Essenhout

Al een es net gekapt is, dan heeft het kernhout een parelmoerachtige, witte kleur. Naarmate het essenhout meer en meer gedroogd wordt, dan verandert de kleur naar wat geler of bruiner. Het hart van de essenboom wordt hoe ouder de boom is (en dus hoe dikker de stam is) donkerder bruin tot zwart van kleur.

Essenhout is zeer taai, elastisch hout en makkelijk te bewerken, zowel handmatig als machinaal. Essenhout is wel een onduurzame houtsoort; het behoort tot de laagste duurzaamheidsklasse (klasse 5). Essenhout staat bekend om zijn taaiheid, lichte kleur en fijne structuur. Doordat essenhout zo elastisch is, is het één van de beste houtsoorten voor buigwerk. Denk bijvoorbeeld aan tennisrackets, de liggers van rekstokken, stelen van bijlen en anders gereedschap, ladders etc. Daarnaast wordt essenhout ook toegepast in fineer, meubelen, trappen, parket etc.

 

Essenhout als haardhout

Maar is essenhout geschikt als haardhout? Daar kunnen we kort over zijn; essenhout is heel goed geschikt als brandhout. Het hout is makkelijk te kloven, het brandt langzaam met mooie vlammen, rookt weinig en spat niet. Ook de warmte afgifte is goed. Niet alleen geschikt voor de open haard, maar ook voor een convectie kachel.

 

Buitenverlichting Kopen?

MEER INFORMATIE OVER ZACHTHOUT:

.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !