GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Soorten hout

Hardhout en Zachthout

Haard hout

Voor een houthaard kunt u kiezen uit diverse producten:

p

Hakhout

Veruit de bekendste van alle houtproducten. U hakt het zelf of koopt kant-en-klaar gekloofde blokken. Brandt redelijk snel en lang en is, mits droog gebruikt, niet milieubelastend.

p

Houtbriketten

Houtkrullen en houtvezels die tot briketten worden samengeperst. Gemakkelijk in het gebruik omdat ze snel en langere tijd branden.

p

Zaagsel/parafinebriketten

Bestaan uit zaagsel dat met paraffine is gemengd voor een betere verbranding. Gemakkelijk in gebruik, branden snel en lang.

p

Bruinkoolbriketten

Bestaan uit samengeperste bruinkool. Evenals paraffine-briketten snel en langdurig brandend., Bruinkoolbriketten hebben als nadeel dat ze belastend zijn voor het milieu: er komen stikstofoxiden, roet, fijnstof, zwaveldioxide en koolmonoxide vrij.

Hakhout : Hard Hout en Zacht Hout

Vaak wordt gedacht dat hardhout harder is dan zacht hout, maar dat hoeft niet per se waar te zijn! Het heeft namelijk te maken met de groeisnelheid van de boom. Hoe langzamer de boom groeit, hoe harder het hout is.

Hardhout brandt langzamer dan zacht hout en zachthout is dus sneller opgebrand. Als u niet heel veel stookt of een korte tijd stookt, dan is een zachte houtsoort prima haardhout.

Het hout dat van loofbomen komt heet loofhout. Loofhout kan zowel hard- als zacht hout zijn. Het hout van naaldbomen is zacht hout en is ook zachter dan loofhout.

Onder de harde houtsoorten vallen o.a. eikenhout, beukenhout, kastanjehout, essenhout en teak hout.

Bekende zachte houtsoorten zijn: berkenhout, populierenhout, wilgenhout, elzenhout, lindenhout, vurenhout en grenen.

MEER INFORMATIE OVER HOUTSOORTEN:

.
.
.
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld
Motor ketting zaag
Hout klieven met bijl
Houtkachel met haardset
Brandend haardhout

“bij deze wil ik jullie graag vragen om de advertentie van mij te verwijderen (gratis 2 berkebomen in leeuwarden friesland). Ze zijn inmiddels gekapt en wil bij deze de site bedanken.Ze zijn via deze site gekapt.vriendelijke groeten”

-Jan uit Leeuwarden

“Ik ben alles kwijt. Had wel het tienvoudige kunnen zijn, zoveel reacties. Dank en met vriendelijke groet”

-J.M.

“Beste websitebeheerder, bedankt voor het plaatsen van de oproep op 27 mei jl. Er is iemand op gekomen en die heeft al het hout meegenomen, hij blij, wij blij! Wilt u de advertentie verwijderen? Hartelijk dank, ”

-Willeke uit Assen

“Hallo, wat een fantastisch initiatief!! Zo zonde al dat hout wat nu gehakseld wordt. Wij zijn op zoek naar brandhout voor in onze allesbrander. Evt zelf zagen of hakken is geen probleem. Ik hoop van u te horen. Hartelijke groet, ”

-Brechtje uit Helmond

“Een tijd geleden heb ik een advertentie op deze pagina gezet. Wij hebben daar heel erg veel reactie op gekregen en hebben geen hout meer. vr. gr.”

-Bert uit Kantens