GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Grenenhout

Informatie over Grenenhout

Grenenhout

Grenenhout is hout dat afkomstig is van diverse soorten dennenbomen (Botanische naam: Pinus), maar met name van de grove den (Botanische naam: Pinus sylvestris). De grove den kan zo’n 35 meter hoog worden, met een diameter tussen 30 en 50 cm.

Je zou denken omdat het hout afkomstig is van dennenbomen, dat het hout dan “dennenhout” zou heten, maar dit is niet juist. Dennenhout is afkomstig van de zilverspar (Botanische naam: Abies) en is geheel anders dan grenenhout.

Grove dennen komen veel voor op zandgrond (denk maar aan de Veluwe, Drenthe en ook Noord-Brabant), want zij doen het goed op droge, voedselarme grond. Grenenhout is samen met vurenhout een zeer veel gebruikte naaldhoutsoort, met name in de meubelindustrie.

Het kernhout van grenen heeft een licht gele tot roodbruin/gele kleur. Het spinthout (het hout dat zich tussen de kern en de bast bevindt) is wit tot geelachtig wit. Wordt het hout aan licht blootgesteld, dan wordt zowel het kernhout als ook het spinthout donkerder van kleur. Grenen naaldhout heeft meer kwasten dan vurenhout. Een kwast (ook wel noest of knoest genaamd) is de plaats waar aan de boom een zijtak groeide.

Grenen is een onduurzame, zachte houtsoort en gemakkelijk te bewerken. Grenenhout droogt goed en snel. Om blauwschimmel en houtrot te vermijden is het van belang om het vochtgehalte van het vers gezaagde hout zo snel mogelijk onder de 20% te krijgen. In het hout is hars aanwezig.

Is grenenhout geschikt als haardhout? Het antwoord daarop is nee. Grenenhout is makkelijk te kloven en zoals gezegd droogt het snel, het hout brandt ook vlot, maar grenenhout geeft een matige warmte af en door de aanwezigheid van hars spettert en vonkt het. Daarnaast brengt de verbranding van grenenhout vervuiling van de schoorsteen met zich mee. Het is wel goed te gebruiken als aanmaakhout.

Grenenhout
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- Gratisopenhaardhout 336 280 --> <ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:336px;height:280px" data-ad-client="ca-pub-5029928225482744" data-ad-slot="5863466512"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld

MEER INFORMATIE OVER ZACHTHOUT:

.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !