GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Berkenhout

Informatie over berkenhout als haardhout

Berkenboom

De berkenboom (Botanische naam: Betula) komt voor op het noordelijk halfrond, is een winterharde loofboom en wordt gekenmerkt doordat de (witte) bast in horizontale banden van de stam afbladdert. Er zijn wel 60 soorten berken die qua uiterlijk niet heel makkelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

In Nederland komt met name de ruwe berk, de zachte berk en de zilverberk voor. De zachte berk gedijt goed op vochtige, arme grond. De ruwe berk zie je veel in loofbossen en naaldbossen. Berkenbomen worden gemiddeld 20 meter hoog.

Berkenhout
Esschert Vuurschaal

Berkenhout

Berken hout behoort tot de zachte houtsoorten en is een onduurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse 5), wat inhoudt dat de natuurlijke duurzaamheid van het kernhout < 5 jaar is.

Het Europese en Russische berkenhout is wit tot licht bruin gekleurd, Amerikaans berkenhout is daarentegen wat donkerder van kleur. Er is qua kleur bijna geen verschil tussen het kernhout en het spinthout.

Berkenhout is makkelijk te bewerken en wordt veel in de meubelindustrie gebruikt (als hout en als triplex), maar ook als parket, fineer, draai- en buigwerk en kleine huishoudelijke voorwerpen.

Berkenhout als haardhout

Is berkenhout geschikt als haardhout? Ja, berkenhout is prima haardhout. Het hout is makkelijk te kloven, het brandt snel en heeft een hoog warmtevermogen in een korte tijd. Daarnaast brandt het “schoon” en geeft een mooi vlammenspel, maar is ook weer snel opgebrand. De schors kan ook heel goed als aanmaakhout dienen. Een ander voordeel van een schone verbranding is dat er minder vervuiling in het rookkanaal optreedt. Berkenhout rookt en spat weinig.

Berkenhout is de meest verkochte houtsoort als het gaat om haardhout en is dus prima geschikt om voor uw kachel of haard te gebruiken. Het nadeel is dat het hout snel opgebrand is, dus je verbruikt in verhouding meer haardhout dan wanneer je een andere houtsoort hebt die langzamer brandt.

Verlichtebloempotten.nl

MEER INFORMATIE OVER ZACHTHOUT:

.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !