Selecteer een pagina

Kachel

De kachel kwam op in de 70-er jaren en had al snel veel liefhebbers. Dat is niet zo gek, want het combineert de voordelen van een open haard (nl. door het kijkvenster) met de voordelen van een hete lucht kachel (nl. door de warmte afgifte van de mantel).

De kachel is gemaakt van ijzer en heeft een luchtdichte, gesloten deur met een raampje erin en wordt vrijstaand in uw woning geplaatst. In de stookplaats zorgen chamottestenen ervoor dat de metalen behuizing niet te warm wordt.

De warmte opslagcapaciteit is niet bijzonder hoog te noemen, want daarvoor mist de kachel gewoon de massa. Maar hij is relatief prijsgunstig en eenvoudig te installeren als u over een schoorsteen beschikt.

Maar de ontwikkeling gaat door en met name speksteen kachels kunnen tegenwoordig een deel van de warmte opslaan en opnieuw afgeven na de verbranding in de vorm van stralingswarmte.

Er zijn veel verschillende modellen en designs op de markt verkrijgbaar. Er is voor iedere inrichting en smaak wel wat passends te vinden.


rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide