GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Aanmaakhout

Informatie over aanmaakhout

Aanmaakhout

Zoals het woord zelf al zegt is aanmaakhout hout dat in kleine stukjes is gehakt met als doel het aanmaken van kachels/haarden. Je zou kunnen zeggen dat het de brandstof is voor de openhaard. Voor aanmaakhout wordt droog en gemakkelijk brandbaar hout gebruikt.

Onderschat het belang van aanmaakhout niet! Om vuur te kunnen maken, heb je aanmaakhout nodig. Het is daarbij van groot belang dat het aanmaakhout droog is en het moeten niet te grote en dikke stukken zijn.

Voor aanmaakhout worden dus kleine stukjes licht hout gebruikt. Meestal wordt aanmaakhout van resthout gemaakt, maar van bijvoorbeeld pallets kan er ook aanmaakhout worden gemaakt. Wel moet u er dan voor zorgen dat alle spijkers zijn verwijderd en er geen verfresten, lijmresten e.d. zijn achtergebleven. Dennenhout werkt ook goed als aanmaakhout, vanwege de aanwezigheid van hars.

Heeft u zelf aanmaakhout bij elkaar gesprokkeld, zorg er dan voor dat u geen rot hout er tussen hebt zitten omdat dit niet goed brand (neemt veel vocht op) en zorg er ook voor dat u de schors verwijdert want ook schors neemt veel vocht op en geeft veel rook.

Als u geen zin heeft in zelf aanmaakhout sprokkelen, kunt u ook aanmaakhout kopen voor ca. € 3,- à € 3,50 per net, maar ook per pallet is mogelijk. Soms zijn er ook acties, waarbij u aanmaakhout gratis erbij krijgt als u haardhout koopt.

Aanmaakhout

MEER INFORMATIE OVER HOUTSOORTEN:

.
.
.
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !