GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Motorzagen

Elektrische en benzine aangedreven motorzagen

Zagen met de motorzaag

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: zagen met een motorzaag is gevaarlijk. Onderschat de gevaren niet! Koop een goede motorzaag, draag beschermende kleding (zoals bijvoorbeeld helm, handschoenen en veiligheidsschoenen, zie ook Kleding en bescherming) en houdt u zich aan de veiligheidsvoorschriften. Motorzagen worden door een elektromotor of een benzinemotor aangedreven.

Motorkettingzaag
Motorkettingzaag
Uw online bouwmarkt!

Elektrische zaag

Bij de elektrische zaag stopt u eenvoudigweg de stekker in het stopcontact en de lengte van de kabel bepaalt de radius. De elektrische zaag is bijvoorbeeld geschikt om aan huis geleverd haardhout in kleine stukken te zagen. Voordeel is dat de elektrische zaag niet onderhouden hoeft te worden en altijd gereed is om te gebruiken. Daarnaast komen er bij de elektrische zaag geen uitlaatgassen vrij, waardoor deze ook in een afgesloten ruimte gebruikt kan worden. Een aangenaam bijkomend voordeel (met name voor de buren!) is dat de elektrische zaag veel minder herrie maakt dan de benzine aangedreven motorzaag.

Door benzine aangedreven motorzaag

Standaard wordt voor het verkrijgen van brandhout de door benzine aangedreven motorzaag gebruikt. Maar voordat u deze wilt aanschaffen moet u zich eerst afvragen waarvoor u deze wilt gebruiken en hoe dik het hout is dat u wilt zagen. Aan de hand daarvan kunt u bepalen hoe sterk de motor en hoe lang het zwaard moet zijn. Wie onervaren is, is beter af met een lichtere motorzaag, maar aan de andere kant moet de motorzaag ook een bepaalde capaciteit hebben om het hout goed te kunnen zagen…

Daarnaast zijn ook andere punten van belang. Bijvoorbeeld hoe hoog zijn de trillingen in de handgrepen? Is de behuizing van de motorzaag goed uitgebalanceerd? Deze aandachtspunten verlichten het werk en zorgen ervoor dat u niet te snel vermoeid raakt.

Let op! De door benzine aangedreven motorzaag heeft WEL onderhoud nodig. Wilt u zo lang mogelijk doen met uw motorzaag, dan moet u de motorzaag smeren. Daarnaast moeten de luchtfilters en bougies makkelijk te vervangen zijn, anders is het telkens een tijdrovende bezigheid.

Tip

Voor het zagen van haardhout zijn motorzagen met een capaciteit tussen 1,5 en 3 kW aan te bevelen. De lengte van het zwaard zal tussen de 30 en 40 cm. liggen. U moet absoluut letten op een veiligheidsketting! Deze vermindert het risico op terugslag.

MEER INFORMATIE OVER GEREEDSCHAPPEN:

.
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld
.
.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !