GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Elzenhout

Informatie over Elzenhout

Elzenhout

De els is een loofboom die goed in een vochtige omgeving gedijt. Elzenbomen kunnen wel zo’n 100 jaar oud en circa 20 meter hoog worden. In Nederland komen 2 soorten elzen voor; de zwarte els en de grauwe els (Botanische naam: Alnus). De els kun je makkelijk herkennen aan de “katjes” die zo rond februari/maart aan de takken verschijnen.

Elzenbomen worden vaak in windsingels gebruikt. Een windsingel is een geplante bomenrij om de windkracht te breken en zo o.a. fruitbomen te beschermen tegen wind- en/of stormschade.

Elzenhout behoort tot de zachte houtsoorten, is makkelijk bewerkbaar en niet duurzaam. Elzenhout heeft als het afkomstig is van de zwarte els een oranje/rode kleur en een lichtbruine tot gele kleur als het hout afkomstig is van de grauwe els.

Wilt u elzenhout als haardhout gebruiken? Elzenhout is prima haardhout, want het droogt gemakkelijk en heeft een goede verbranding, geeft snel warmte af en het elzenhout geeft een mooi vlammenspel. Het brandt wel snel (sneller dan eikenhout en essenhout bijvoorbeeld). Elzenhout is uitermate geschikt voor speksteenkachels en accumulerende kachels. Een accumulerende kachel is een kachel die in een massieve steenmassa is ingebouwd.

Elzenhout
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- Gratisopenhaardhout 336 280 --> <ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:336px;height:280px" data-ad-client="ca-pub-5029928225482744" data-ad-slot="5863466512"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>

MEER INFORMATIE OVER ZACHTHOUT:

.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !