Selecteer een pagina

Gratis Haardhout

Waar u aan moet denken bij gratis haardhout
Oude schutting = gratis haardhout

Doelstelling gratisopenhaardhout.nl

De belangrijkste doelstelling van deze informatieve website is een marktplaats te worden voor gratis open haardhout. Door het bieden van de mogelijkheid om via het vraag/aanbod formulier een GRATIS advertentie c.q. mededeling te plaatsen hopen wij vragers en aanbieders met elkaar in contact te kunnen brengen. Milieubesparing en effectiviteit staan hierbij voorop.

Bronnen van hout

Heeft u er al eens aan gedacht dat niet alleen de kant-en-klare houtblokken van de supermarkt of bouwmarkt kunnen branden, maar dat wellicht in uw directe omgeving nog meer mogelijkheden zijn ? Bijvoorbeeld:

 • bomen of ander brandhout waar uw vrienden, buren of familie vanaf willen
 • sinaasappelkistjes
 • oude schuttingen
 • oude schrootjes
 • oude lambriseringen
 • wellicht tuinhekken of schuren
 • oude planken
 • houtafval op de gemeentewerf
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld

Drogen van hout

Om gesis en geknetter te voorkomen is het wel noodzakelijk dat het hout enigszins droog is. Een periode van ongeveer twee weken in een droge, onverwarmde opslag is vaak voldoende om het hout redelijk droog te krijgen. Een goede test of uw hout voldoende droog is, is om twee stukken tegen elkaar aan te slaan. Indien er een luide ‘tok’ klikt dan is het hout voldoende droog.

Haardvuur

Waar u op moet letten

Er zijn verschillende houtsoorten zoals u ook verderop in de website kunt lezen, de ene soort heeft een ander brandpatroon dan de andere soort haardhout. Belangrijk is echter dat het wel puur hout is, zonder allerlei impregneermiddelen of lakmiddelen die erin of eroverheen zijn aangebracht. Dit kan namelijk onverwachte en onplezierige effecten hebben, zoals het extreem knetteren of stinken van het houtvuur. Ook kunnen bepaalde dampen vrijkomen waar u last van kunt krijgen.

Besparen met pellets
Beschadigde bomen omzagen

Gratis hout van bedrijven

Ook bedrijven weten gratisopenhaardhout.nl te vinden: timmerbedrijven, transportbedrijven, fabrieken e.d. die gratis van hun (schone) houtresten af willen adverteren regelmatig via Gratisopenhaardhout.nl Houd daarom de advertenties per provincie goed in de gaten !

Laag verbruik

De hoge effectiviteit gaat gepaard met een laag verbruik. De techniek van de meeste kachels en open haarden is zo verfijnd, dat hout optimaal verbrandt, waardoor een maximum aan energie in warmte wordt omgezet.

 

Gezonde warmte

Hoe aangenaam de mens de warmte van een verwarmingsinstallatie ervaart hang ervan af op welke manier de warmte wordt geproduceerd. Men maakt verschil tussen convectie (de lucht wordt verwarmd en circuleert), warmtegeleiding (het overbrengen van warmte door direct contact tussen warme en koude elementen/stoffen) en straling (het overbrengen van warmte door elektromagnetische golven tussen twee elementen, die elkaar niet aanraken). Anders dan de meeste verwarmingsinstallaties verwarmen open haarden en kachels niet alleen de lucht: ze geven de warmte af – net als de zon – door een gezonde en prikkelarme straling. Deze mix van convectie en straling beantwoordt op een bijzonder manier aan de behoefte aan warmte van de mens.

3 miljoen m3 houtrestanten rotten elk jaar weg in Duitsland

Tuindoek.nl de website voor al uw tuinposters
Uw online bouwmarkt!

“bij deze wil ik jullie graag vragen om de advertentie van mij te verwijderen (gratis 2 berkebomen in leeuwarden friesland). Ze zijn inmiddels gekapt en wil bij deze de site bedanken.Ze zijn via deze site gekapt.vriendelijke groeten”

-Jan uit Leeuwarden

“Ik ben alles kwijt. Had wel het tienvoudige kunnen zijn, zoveel reacties. Dank en met vriendelijke groet”

-J.M.

“Beste websitebeheerder, bedankt voor het plaatsen van de oproep op 27 mei jl. Er is iemand op gekomen en die heeft al het hout meegenomen, hij blij, wij blij! Wilt u de advertentie verwijderen? Hartelijk dank, ”

-Willeke uit Assen

“Hallo, wat een fantastisch initiatief!! Zo zonde al dat hout wat nu gehakseld wordt. Wij zijn op zoek naar brandhout voor in onze allesbrander. Evt zelf zagen of hakken is geen probleem. Ik hoop van u te horen. Hartelijke groet, ”

-Brechtje uit Helmond

“Een tijd geleden heb ik een advertentie op deze pagina gezet. Wij hebben daar heel erg veel reactie op gekregen en hebben geen hout meer. vr. gr.”

-Bert uit Kantens

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

 • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
 • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
 • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

 • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

 • heeft u houtafval of -restanten
 • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout ! Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide