GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Lindehout

Informatie over Lindehout

Lindehout

Er zijn meerdere soorten lindebomen (Botanische naam: Tilia), maar in Nederland komen 3 soorten voor: de winterlinde, de zomerlinde en een kruising van deze twee welke de Hollandse linde wordt genoemd. Lindebomen behoren tot de grootste loofbomen en kunnen zeer oud worden. De hoogte varieert van 30 tot 40 meter, afhankelijk van welke soort het is.

De bloeitijd van de linde is juni/juli en de bloemen hebben een heerlijke geur. Bloemen van de linde kunnen gebruikt worden om kruidenthee van te maken. Ook lindebloesem honing smaakt heerlijk!

Tip! Ga in de zomer niet onder een lindeboom staan. Lindebomen zijn gevoelig voor de lindebladluis en deze bladluizen scheiden plakkerige ontlasting uit (ook wel honingdauw genoemd).

Linden worden vaak gebruikt als leiboom, vroeger meestal met de bedoeling ter verkoeling van het huis maar tegenwoordig meer met de reden om “ongewenste” inkijk tegen te gaan.

Lindehout heeft een fijne nerf en bijna geen tekening. Het kernhout is wit tot geel van kleur en is bijna niet te onderscheiden van het spinthout. Het is een onduurzame, zachte houtsoort en is goed te bewerken. Het wordt vaak gebruikt voor houtsnijwerk en draaiwerk. Gebruik hiervoor wel scherp gereedschap.

Maar is lindehout ook geschikt om als haardhout te gebruiken? Lindehout is goed te kloven en ook droogt het snel. Het hout is ook snel aan te krijgen, maar de warmte afgifte is niet hoog. Hierdoor is lindehout als open haard hout niet als heel geschikt te bestempelen. Wel kunt u lindehout met een andere houtsoort combineren. Lindehout rookt weinig en spat niet.

Lindenhout
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- Gratisopenhaardhout 336 280 --> <ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:336px;height:280px" data-ad-client="ca-pub-5029928225482744" data-ad-slot="5863466512"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld

MEER INFORMATIE OVER ZACHTHOUT:

.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !