GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Rendement

Het rendement is een waarde die het volgende aangeeft: de hoeveelheid warmte-energie dat uit een bepaalde hoeveelheid brandstof gehaald kan worden en door een bepaalde kachel/haard benut kan worden.

Voorbeeld:

Wanneer er 1 kg. brandhout (met een capaciteit van 4 KW) in een apparaat met een rendement van 80% wordt verbrand , dan krijg je bruikbare capaciteit van 3,2 KW. De overige 0,8 KW gaat door de schoorsteen verloren; deze is dus niet bruikbaar.

Het rendement wordt vaak in procenten aangegeven; het percentage maakt inzichtelijk hoeveel van de ingezette brandstof in bruikbare warmte-energie omgezet wordt. Hoe hoger het rendement van een kachel/haard is, des te beter, want dan wordt het brandstofverbruik lager.

<script type="text/javascript">// <![CDATA[ google_ad_client = "ca-pub-5029928225482744"; /* Gratisopenhaardhout.nl 336 380 */ google_ad_slot = "6574087248"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; // ]]></script><br /><script src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" type="text/javascript">// <![CDATA[ // ]]></script>