GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Zagen

Informatie over zaagmodellen en de techniek van het handmatig zagen

Zagen met de hand

Zagen met een beugelzaag of handzaag….de één vindt het stom en saai, de ander vindt het een heerlijke lichamelijke inspanning waarbij je je gedachten de vrije loop kunt laten gaan. Belangrijk is wel dat u over deugdelijk en goed gereedschap beschikt. Zorg dat u een goede zaag en een stabiele zaagbok hebt. Het zaagblad mag niet bot zijn en niet klemmen. Het zaagblad moet ook scherp getand en goed gespannen zijn.

Lengte te zagen houtblokken

Het is goed voor uw latere houtstapel en houtvuur als u nu al rekening houdt met de grootte van de te zagen stukken. Het is handig als de blokken hout ongeveer even lang zijn en in die afmeting gezaagd worden zodat de blokken goed in uw haard passen. De te zagen stam moet eerst in gelijke stukken verdeeld en gemarkeerd worden. Op deze manier vermijdt u onpraktische restjes. Ook te grote open haard houtblokken maken is niet verstandig in verband met het drogingsproces en het goed kunnen verbranden van het hout.

Voor welke lengte u beslist, hangt van uw stookgewoonte en uw haard af, maar ook van uw tijd. Het kost natuurlijk meer tijd om 4 stukken van 25 cm. te zagen dan 2 grotere stukken.

Beugelzaag

Knoesten

Een ingegroeide knoest moet u zo mogelijk zien te vermijden. Een knoest doorzagen, verzwaard het werk onnodig. Knoesten hebben van nature meestal meer hars en zijn harder. Dit kost meer zaagtijd, kracht en scherpte van uw zaagblad. Daarom moet u, indien mogelijk, boven de knoest beginnen te zagen.

Vastzittend zaagblad

Het vast komen te zitten van het zaagblad kunt u, wanneer u met gevoel werkt, meestal vermijden. Het gebeurt vaak uit onoplettendheid en kost veel onnodige moeite en tijd. Zaag de stam niet door tot u helemaal vast komt te zitten, maar stop op tijd, draai de stam om en zet opnieuw aan.

Handmatig zagen met speciale takkenzaag

MEER INFORMATIE OVER GEREEDSCHAPPEN:

.
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld
.
Uw online bouwmarkt!
.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !