GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Hakselaars

Informatie over de hakselaar of versnipperaar

Hakselaar

Een andere naam voor hakselaar is verkleinmachine of houtversnipperaar. Zoals de laatste naam al zegt wordt een hakselaar gebruikt om hout, houtafval, kleine stammetjes en takken tot houtsnippers te vermalen cq. te verhakselen. Houtsnippers zijn kleine houtstukjes, hoogstens zo groot als je duim, van verschillende herkomst. Het vochtgehalte van de snippers ligt, afhankelijk van het basismateriaal en de behandeling, tussen de 60 en 8%. Hoe droger het hout, hoe moeilijker het vaak door de hakselaar gaat. De vezels van vers hout bevatten meer vocht, zijn daardoor minder taai en gemakkelijker te verwerken. Het hout (of de takken) worden automatisch door de machine naar binnen getrokken waar het of door een messenschijf (let op! deze hakselaars zijn zeer gevoelig voor vreemde voorwerpen) of door een spiraal wordt gehakseld. Het meest gebruikt worden de elektrische hakselaars, maar er bestaan ook hakselaars die op benzine draaien. Hoe handig de hakselaar ook is, hoe gevaarlijk ook! Let goed op je vingers en laat de machine NOOIT onbemand achter.

De opslag van houtsnippers is gecompliceerder dan de opslag van pellets. Je hebt namelijk voor de opslag van houtsnippers veel meer ruimte nodig, omdat de houtsnippers niet samengeperst zijn. De opslagplaats moet goed geventileerd zijn omdat er anders gevaar voor rotting ontstaat.

Hakselaar groot model

MEER INFORMATIE OVER GEREEDSCHAPPEN:

.
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld
.
Uw online bouwmarkt!
.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !