GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Kleding en bescherming

Bomen omzagen en het werken met zware gereedschappen brengen risico's met zich mee. Gebruik daarom altijd de juiste veiligheidsmiddelen.

Zaagbroek of zaagoverall

Een zaagbroek of zaagoverall is beslist noodzakelijk. Zeker als beginner moet u goed op de bescherming van de benen letten. Een speciale vezellaag die als onderlaag in de broek of overall is verwerkt zorgt ervoor dat als de kettingzaag wegglijdt tegen uw been, het kettingwiel gelijk tot stilstand komt doordat duizenden vezeltjes zich om de ketting heen wikkelen.

Motorkettingzaag
Uw online bouwmarkt!

Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen zien er uit als outdoor wandelschoenen, maar ze zijn echter met een stalen neus en een stalen of rubberen antislip zool uitgerust. Deze speciale schoenen voorkomen verwondingen wanneer de kettingzaag wegglijdt en de ketting in de buurt van de voeten terecht komt. Vaak hebben ze een speciaal membraan zoals GORE-TEX® waardoor de veiligheidsschoen duurzaam waterdicht en ademend is. Rubberen laarzen worden hierdoor overbodig. Veiligheidsschoenen moeten een minimale voetlengte van 19,5 cm hebben.

Er bestaan ook speciale zaaglaarzen en zaagschoenen.

fonq.nl Giftfinder

Helm en gehoorbescherming

Een veiligheidshelm zorgt voor zekerheid rondom het hoofd. Het vizier beschut tegen takjes, twijgen en houtsplinters. In ieder geval moet er ook gehoorbescherming gedragen worden (er zijn helmgehoorkappen verkrijgbaar). Wie een kettingzaag bedient, krijgt te maken met een geluidsvolume van meer dan 100 dB(A). Ter vergelijk: in een discotheek word je blootgesteld aan 110 decibel en geluidsgolven vanaf 120 decibel worden als pijnlijk ondervonden. Omdat kunststof onderhavig is aan veroudering, is het aan te raden de helm na 3 tot 5 jaar te vervangen.

Veiligheidshandschoenen

Tot slot beschutten veiligheidshandschoenen tegen handletsel en houden koude, nattigheid en vuiligheid tegen. Harsige handen nog daaraan toe, maar scherpe zaagtanden of houtsplinters in je vinger kunnen je plezier enorm vergallen. Het beste is om met goede halfleren werkhandschoenen aan de slag te gaan.

Tips!

Hieronder nog wat handige tips voordat u aan de slag gaat. Het meeste ligt voor de hand, maar we willen het toch graag benoemd hebben:

 • Draag geen kleding die te ruim is in verband met struikelgevaar
 • Draag geen kleding die te krap is zodat u gehinderd wordt in uw beweging
 • Bind lange haren samen
 • Doe sieraden af
 • Draag geen sjaal e.d.

MEER INFORMATIE OVER GEREEDSCHAPPEN:

.
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld
.
.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

 • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
 • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
 • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

 • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

 • heeft u houtafval of -restanten
 • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !