GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Waarom verwarmen met hout ?

Waarom verwarmen met hout gunstig is
.

Hout, brandstof met toekomst

Europa is rijkelijk voorzien in de grondstof hout. En men is bij de bevoorrading ervan niet afhankelijk van pijplijnen, enorme olietankers en de wereldpolitiek. Desondanks komt bij sommige mensen het slechte geweten naar boven: zijn onze wouden niet al door ontbossing beschadigd? Kunnen wij met een goed geweten, ook met het oog op de klimaatverandering, onze “groene longen” verstoken? Om u gerust te stellen; hout wordt voor het grootste deel duurzaam geproduceerd.

Duurzaam hout

Duurzame productie van hout betekent dat er van de bron niet méér verbruikt wordt, dan dat er nieuw kan ontstaan. Hout ontstaat met behulp van planten uit zonne-energie. Een boom moet eerst vele jaren groeien voordat hij benut kan worden. Als er over een langere periode te veel bomen gekapt worden, dan moeten komende generaties het met minder hout doen, want het duurt een tijd voordat het houtvolume weer op hetzelfde niveau is als het aantal levende bomen.

.
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld

Waarom verwarmen met hout ?

In Nederland wordt een woning doorgaans verwarmt door een gasgestookte CV-ketel. In de ons omringende landen als Duitsland, Scandinavië wordt er doorgaans niet gestookt op gas maar op hout en pellets. Een en ander heeft vanzelfsprekend te maken met de beschikbaarheid van de brandstof. Maar hoewel Nederland beschikt over een ruimte gasvoorraad in Slochteren moet er veelal toch extra geïmporteerd worden vanuit bijvoorbeeld Rusland. Prijzen per m3 gas zijn in 15 jaar tijd met maar liefst 120% gestegen.

Het wordt financieel dus steeds interessanter om op hout te gaan stoken. Nu is het rendement van de gemiddelde hout open haard niet geweldig, maar nieuwe efficiënte gesloten houtgestookte cv-systemen en houtkachels zijn dat wel: de verbranding en het rendement zijn optimaal.

Daarnaast is een houtkachel heel wat sfeervoller dan een radiator aan de wand.

Beschikbaarheid van betaalbaar brandhout is het grootste struikelblok. Echter indien men zich verdiept in haardhout dan blijken er veel mogelijkheden te zijn, zoals bij houtverwerkende bedrijven die graag van hun resthout af willen. (let wel op dat het niet om chemisch verontreinigd hout gaat, lees hier verder over hout dat niet verbrand mag worden.

Hout als alternatieve energiebron

De mensheid is ver verwijderd van duurzaam gebruik van aardolie, aardgas, steenkool en ook uranium. Deze stoffen ontstaan in een tijdsbestek van 300 miljoen jaar en zullen binnen “slechts” 1000 jaar (bij gelijk blijvend verbruik) waarschijnlijk volledig uitgeput zijn.

.
Overdekte haardhoutopslag groot

Gratis hout van bedrijven

Ook bedrijven weten gratisopenhaardhout.nl te vinden: timmerbedrijven, transportbedrijven, fabrieken e.d. die gratis van hun (schone) houtresten af willen adverteren regelmatig via Gratisopenhaardhout.nl

Houd daarom de advertenties per provincie goed in de gaten !

“bij deze wil ik jullie graag vragen om de advertentie van mij te verwijderen (gratis 2 berkebomen in leeuwarden friesland). Ze zijn inmiddels gekapt en wil bij deze de site bedanken.Ze zijn via deze site gekapt.vriendelijke groeten”

-Jan uit Leeuwarden

“Ik ben alles kwijt. Had wel het tienvoudige kunnen zijn, zoveel reacties. Dank en met vriendelijke groet”

-J.M.

“Beste websitebeheerder, bedankt voor het plaatsen van de oproep op 27 mei jl. Er is iemand op gekomen en die heeft al het hout meegenomen, hij blij, wij blij! Wilt u de advertentie verwijderen? Hartelijk dank, ”

-Willeke uit Assen

“Hallo, wat een fantastisch initiatief!! Zo zonde al dat hout wat nu gehakseld wordt. Wij zijn op zoek naar brandhout voor in onze allesbrander. Evt zelf zagen of hakken is geen probleem. Ik hoop van u te horen. Hartelijke groet, ”

-Brechtje uit Helmond

“Een tijd geleden heb ik een advertentie op deze pagina gezet. Wij hebben daar heel erg veel reactie op gekregen en hebben geen hout meer. vr. gr.”

-Bert uit Kantens

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout ! Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !