GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Hout is relatief goedkoop

Waar u aan moet denken bij gratis haardhout
Oude schutting = gratis haardhout
.

Hout is relatief goedkoop

Hout is een goedkope brandstof voor een ieder die het zelf kan verkrijgen. Zelf geprepareerd brandhout kost momenteel tussen de 10 en 20 euro per kubieke meter. In vergelijking met standaard verwarmingsbronnen als gas en olie is hout daarmee goedkoop. Voor bijvoorbeeld 1000 liter ruwe brandstof heb je al gauw zo’n 6 kubieke meter brandhout.

Woningbezitter bespaart € 1.150,- per jaar

Een woningbezitter die met hout stookt kan door zijn eigen arbeid per jaar zo’n € 1.150,- besparen. Bij een hoge olieprijs kan dit zelfs nog meer zijn. Deze besparing moet wel “verdiend” worden; het brandhout moet gekliefd, gezaagd, opgehaald en gestapeld worden. Daarnaast moet de houtkachel regelmatig schoongemaakt worden en het as worden verwijderd. Hoe meer je zelf doet, hoe groter de besparing.

.

Gratis hout van bedrijven

Ook bedrijven weten gratisopenhaardhout.nl te vinden: timmerbedrijven, transportbedrijven, fabrieken e.d. die gratis van hun (schone) houtresten af willen adverteren regelmatig via Gratisopenhaardhout.nl

Houd daarom de advertenties per provincie goed in de gaten !

Overdekte haardhoutopslag groot
Kachel met haardset
Palletresten
Haardvuur
Buitenverlichting Kopen?

Laag verbruik

De hoge effectiviteit gaat gepaard met een laag verbruik. De techniek van de meeste kachels en open haarden is zo verfijnd, dat hout optimaal verbrandt, waardoor een maximum aan energie in warmte wordt omgezet.

Gezonde warmte

Hoe aangenaam de mens de warmte van een verwarmingsinstallatie ervaart hang ervan af op welke manier de warmte wordt geproduceerd. Men maakt verschil tussen convectie (de lucht wordt verwarmd en circuleert), warmtegeleiding (het overbrengen van warmte door direct contact tussen warme en koude elementen/stoffen) en straling (het overbrengen van warmte door elektromagnetische golven tussen twee elementen, die elkaar niet aanraken). Anders dan de meeste verwarmingsinstallaties verwarmen open haarden en kachels niet alleen de lucht: ze geven de warmte af – net als de zon – door een gezonde en prikkelarme straling. Deze mix van convectie en straling beantwoordt op een bijzonder manier aan de behoefte aan warmte van de mens.

3 miljoen m3 houtrestanten rotten elk jaar weg in Duitsland

Uw online bouwmarkt!
Motor ketting zaag
Hout klieven met bijl
Houtkachel met haardset
Brandend haardhout

“bij deze wil ik jullie graag vragen om de advertentie van mij te verwijderen (gratis 2 berkebomen in leeuwarden friesland). Ze zijn inmiddels gekapt en wil bij deze de site bedanken.Ze zijn via deze site gekapt.vriendelijke groeten”

-Jan uit Leeuwarden

“Ik ben alles kwijt. Had wel het tienvoudige kunnen zijn, zoveel reacties. Dank en met vriendelijke groet”

-J.M.

“Beste websitebeheerder, bedankt voor het plaatsen van de oproep op 27 mei jl. Er is iemand op gekomen en die heeft al het hout meegenomen, hij blij, wij blij! Wilt u de advertentie verwijderen? Hartelijk dank, ”

-Willeke uit Assen

“Hallo, wat een fantastisch initiatief!! Zo zonde al dat hout wat nu gehakseld wordt. Wij zijn op zoek naar brandhout voor in onze allesbrander. Evt zelf zagen of hakken is geen probleem. Ik hoop van u te horen. Hartelijke groet, ”

-Brechtje uit Helmond

“Een tijd geleden heb ik een advertentie op deze pagina gezet. Wij hebben daar heel erg veel reactie op gekregen en hebben geen hout meer. vr. gr.”

-Bert uit Kantens

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout ! Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !