GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Motorkettingzagen

Meer informatie over de motorkettingzaag

Motorkettingzaag

Een motorkettingzaag is eigenlijk een motor die door middel van een tandwieltje ervoor zorgt dat de ketting met zaagtanden ronddraait om het zaagblad.

Met een motorkettingzaag verkrijgt u in elk geval meer……meer bewegingsvrijheid, meer power, meer herrie, meer stank en meer potentieel gevaar! Wanneer u dit op de koop toeneemt, dan zult u zeer tevreden zijn met deze fascinerende machine.

De motorkettingzaag is bedoeld voor het wat ruigere werk. In relatief korte tijd kan er veel werk worden verzet. Maar onderschat de gevaren van het werken met een motorkettingzaag niet! Het omgaan met een motorkettingzaag is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Vakmensen moeten er zelfs een cursus voor volgen. Maar ook als u geen vakman bent is het raadzaam een cursus te volgen, want heeft u dat niet gedaan dan bent u niet verzekert!

Draag beschermende veiligheidskleding (zoals zaagbroek, zaaglaarzen of zaagschoenen (schoenen met een zaagbeveiliging), helm, gehoor-en gelaatsbescherming en handschoenen, zie ook “Kleding en bescherming”) en hou u aan de voorschriften.

Controleer in ieder geval voor u begint of de ketting niet bot is, of de kettingspanning goed is, of de motorkettingzaag goed gemonteerd is èn of de kettingrem werkt!

Motorkettingzaag
Motorkettingzaag

Terugslag

Een terugslag, ook wel kickback genoemd, is als de motorkettingzaag ineens oncontroleerbaar is. Het wordt veroorzaakt door het bovenste kwartier van de punt te gebruiken. Dat kwartier heet ook wel het kickback kwartier.

Een terugslag kan wellicht voorkomen worden door de motorkettingzaag goed met beide handen vast te houden en de duim onder de draagbeugel te houden. Zorg ook dat er niet met de punt van het zaagblad gezaagd wordt, zaag vol gas en nooit boven schouderhoogte.

Brandstof

Een motorkettingzaag is een krachtig stuk gereedschap dat goed beheerst moet worden; niet alleen tijdens het zagen, maar ook van tevoren en erna. Het moet goed schoongehouden worden zodat de motor vloeiend aangaat. Daarnaast moet de goede mengverhouding van de motorbrandstof in acht worden genomen (in de regel tweetakt mengsel 1:25).

Er zijn ook speciale brandstoffen te koop voor zagen, te weten “Aspen”, een alkylaatbrandstof. Alkylaat is een aardolieproduct, een synthetisch geproduceerd benzinecomponent. Alkylaatbenzine heeft maximaal 10 verschillende componenten terwijl gewone benzine uit wel 350 verschillende componenten kan bestaan. Alkylaatbrandstof is beter voor het milieu dan tweetaktbrandstof doordat het schoner verbrandt en dus de uitlaatgassen minder schadelijk zijn. Een ander voordeel is dat de motor ook schoner blijft en dus een langere levensduur heeft.

Naast het harde geluid dat de machine produceert, krijgt u ook te maken met het gewicht en dat u vaak in een gebukte houding moet werken. De angst om de controle te verliezen over het apparaat is niet geheel ongegrond. Tegelijkertijd kan het efficiënt werken met een goed functionerende motorkettingzaag u veel vreugde geven. Het is ook een sportieve hobby, dat kracht en veel concentratie vereist.

MEER INFORMATIE OVER GEREEDSCHAPPEN:

.
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld
.
.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !