GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Aksen en Bijlen

Meer informatie over allerlei soorten bijlen.

Aksen en Bijlen

Om de gereedschapsuitrusting ten behoeve van het kloven en hakken van hout compleet te maken moet men eigenlijk ook over een aks en een bijl beschikken. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een aks en een bijl? Een aks is een bijl met een lange steel. Of anders gezegd: een bijl is een kleine aks.

Al duizenden jaren geleden werden deze zeer oude en veelzijdige werktuigen voor de houtbewerking (en niet alleen daarvoor!) door onze voorouders vervaardigd. Eerst werden ze gemaakt van steen, in een later tijdperk van brons, weer later werden ze vervaardigd van ijzer en tegenwoordig worden aksen en bijlen van hoogwaardig chroomstaal gemaakt.

Hakbijlen
Uw online bouwmarkt!

Aks en Bijl

Een aks of kloofbijl wordt vaak in combinatie met de motorzaag gebruikt om wiggen in het hout te slaan waardoor de boom geveld kan worden. De lengte van de steel moet op de gebruiker zijn afgestemd. Over het algemeen geldt: hoe langer de steel, des te groter de uitgeoefende kracht en des te groter ook natuurlijk de lichamelijke inspanning.

De grote verscheidenheid in aanbod qua vorm, grootte en gewicht kan de keuze voor aanschaf moeilijk maken. Het gebruiksdoeleinde moet doorslaggevend zijn bij de keuze alsmede uw persoonlijke behendigheid met dit toch niet ongevaarlijke gereedschap.

Handbijl

Wanneer gebruikt u nu het beste een aks of een bijl?

Een kleine, lichte handbijl (dat wil zeggen een steellengte ongeveer 40 centimeter en met een gewicht van ca. 700 gram) gebruikt u voor het afhakken en fijnhakken van takken en struikgewas, voor het kloven van dunner rondhout, voor het aanpunten van palen etc. Een breedsnedige aks (hier bedraagt de steellengte 70 tot 80 centimeter en is het gewicht ca. 1200 gram) gebruikt u vooral voor het ontdoen van takken en een kloofaks cq. houtklover (hier bedoelen we mee: een steellengte van ca. 80 centimeter en een gewicht van minstens 2 kg) voor blokken hout.

MEER INFORMATIE OVER GEREEDSCHAPPEN:

.
2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld
.
.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout !

Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !