GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Open haardhout inclusief bezorging

Waar u op moet letten bij het kopen van pallets haardhout
.

Open haardhout bezorgen

Naast het verkrijgen van open haardhout is ook het transport van open haardhout een belangrijke zorg. Zeker voor grotere hoeveelheden is men vaak aangewezen op aanhangwagens of busjes om het haardhout op de plaats van bestemming te krijgen. Bezorging van goed haardhout kan voor menigeen een uitkomst zijn. Deze gespecialiseerde bedrijven beschikken over de faciliteiten en kunnen vaak voor een fractie van de kosten die u zelf kwijt zou zijn, het hout bij u aan de deur bezorgen.

Hieronder ziet een overzicht van leveranciers die naast de levering van haardhout ook de bezorging van open haardhout verzorgen of ga naar vraag en aanbod open haard hout:

2m3 eiken houten haardhout strak gestapeld

WAARSCHUWING

Open haardhout wordt vaak verkocht in hoeveelheden van kubieke meters (m3), in de volksmond ‘ kuub ‘ genoemd. Een kuub is een hoeveelheid van 1 meter breed, 1 meter diep en 1 meter hoog. Echter, het probleem met haardhout is dat er relatief veel ruimte kan zitten tussen de verschillende stukken hout. Zo kan een ongunstig gestapelde hoeveelheid hout wel een ruimte van een kuub vullen, maar ontvangt u in werkelijkheid minder dan een kuub. Alleen gestapeld c.q. gesorteerd haardhout van 1 x 1 x 1 meter voldoet aan het predicaat ‘ kuub ‘

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- Gratisopenhaardhout 336 280 --> <ins class="adsbygoogle" style="display:inline-block;width:336px;height:280px" data-ad-client="ca-pub-5029928225482744" data-ad-slot="5863466512"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script>

Het stoken van vuur

Het stoken van een goed houtvuurtje is een ware kunst en vereist nogal wat aandacht en moeite. Dat begint al met het regelen van het juiste hout. Wanneer u in een bosrijk gebied woont hoeft dat niet zo’n probleem te zijn, maar als u in een stad woont bent u toch al gauw aangewezen op dure aanschaf via haardenwinkels of andere partijen. Vervolgens dient u een plek te hebben om het hout droog op te slaan want alleen goed gedroogd hout brandt mooi en goed. Daarnaast is niet iedere soort hout geschikt voor de open haard. De meeste mensen kiezen voor hardhout, omdat dat soort hout mooie vlammen geeft, lang brandt en na verloop van tijd lekker veel warmte afgeeft. Maar ook lichtere houtsoorten kunnen in uw haard, alleen branden ze sneller weg, waardoor u vaker een stuk hout op het vuur zult moeten leggen. Wanneer u eenmaal voldoende goed, droog hout in huis hebt en u heeft een gezellige avond voor de boeg, dan begint het feest. Met behulp van wat kleinere stukjes hout en wat aanmaakblokjes steekt u een vuurtje aan. Wanneer het vuur eenmaal brandt legt u steeds grotere blokken hout losjes op het vuur. Losjes, omdat een houtvuurtje alleen goed brandt als er voldoende zuurstof bij kan komen. U ziet aan uw vuurtje dat het goed brandt wanneer de rook die ervan af komt vrijwel onzichtbaar is. (bron Welke haarden januari 2007).