GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Pellet kachel

Pellets kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt: ze zijn geschikt voor zowel enkele kachels als ook voor half- of geheel automatische CV-ketels. Enkele kachels worden meestal vrijstaand in de woning geplaatst.

Een typisch kenmerk van een pelletkachel is het voorraad reservoir, die van de eigenlijke verbrandingskamer gescheiden is, en die regelmatig bijgevuld moet worden. Van daaruit worden de pellets dan volautomatisch naar de verbrandingskamer gebracht waar ze achter een vensterglas verbranden. Tot wel 100 branduren is dan mogelijk. Tijdens de verbrandingsfase kan te allen tijde bijgevuld worden. De hittecapaciteit wordt handmatig of door middel van een thermostaat geregeld; het ligt tussen de 2 en 10 Kilowatt.

<script type="text/javascript">// <![CDATA[ google_ad_client = "ca-pub-5029928225482744"; /* Gratisopenhaardhout.nl 336 380 */ google_ad_slot = "6574087248"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; // ]]></script><br /><script src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" type="text/javascript">// <![CDATA[ // ]]></script>