GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Haardhout

Waarom hout een goedkope alternatieve energiebron is voor aardolie, aardgas en kolen
.

Prijzen aardolie en aardgas blijven stijgen

De prijzen van aardolie, aardgas en kolen blijven stijgen. Ondertussen zijn de gemiddelde kosten per huishouding zo hoog dat het bijna een 2e huur of hypotheektermijn is geworden. Veel mensen zoeken daarom naar een goedkopere alternatieve energiebron en denken dan aan een houtgestookte haard of houtkachel. De flakkerende vlammen, het knusse geknisper en een gezellige huiselijke sfeer zijn de aangename neveneffecten van een brandend houtvuur.

Hout, een aantrekkelijke alternatieve energiebron

Natuurlijk, wie zelf in zijn houtvoorziening kan voorzien, kan daardoor geld besparen. Maar er zijn ook nog andere goede redenen om hout als brandstof te gebruiken, want hout is een plaatselijke energiebron en daardoor, ook in tijden van crisis, beschikbaar. Wanneer de invoer van olie uitblijft of de transportwegen verstoord worden, dan kan een ieder met een houtkachel toch een kamer verwarmen. En ook als de stroom uitvalt, dan wordt het niet alleen donker in huis, maar ook de verwarming en bijvoorbeeld de elektrische kookplaat blijven koud. Met een houtkachel heeft u dit probleem niet.

.

Meer informatie over haardhout:

.

Hoe werkt het ?

Deze website is ontstaan vanuit het idee om vragers en aanbieders van gratis haardhout aan elkaar te koppelen. Er zijn mensen die bomen in hun achtertuin gerooid willen hebben, terwijl andere mensen bereid zijn om dat werk te verrichten in ruil voor de bomen(=haardhout).

HOUTOPSLAG KOPEN ? HIERONDER RUIME KEUZE MET ZEER SCHERPE PRIJZEN.