GRATISOPENHAARDHOUT.NL

Dé marktplaats voor gratis haardhout, haardhout informatie & leuke aanbiedingen

Verwarmen

Duurzamen verwarmen met hout

Verwarmen met hout

In Scandinavische landen en landen van het voormalig Oostblok alsmede in de Balkanlanden is het de gewoonste zaak van de wereld om zowel te koken op houtvuur als de woning te verwarmen met hout. In Duitsland zijn pelletkachels een populaire manier om zeer goedkoop zowel de gehele woning te verwarmen als ook voor warm water te zorgen. In Nederland maken we grotendeels gebruik van gas om zowel te koken als te verwarmen. Deze optie is relatief duur.

Kampvuur
Design houtkachel

CBS: stijging gasprijs van 1997 tot en met 2012 maar liefst 120%

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de gasprijs per m3 in Nederland in 15 jaar tijd met maar liefst 120% is gestegen (inclusief inflatie) terwijl andere goederen en diensten in die periodiek met slechts 35% zijn gestegen. Ongemerkt is gas dus veel duurder geworden en zal deze stijging in de komende 15 jaar ook doorzetten. Houtgestookte of pelletverwarming of zonneboilers zijn daarom rendabele en duurzame alternatieven geworden. Een structurele daling van gasprijzen zit er niet in omdat zowel het einde van gasboringen en exploitatie in Nederland in zicht is en andere gasproducerende landen zoals Rusland niet betrouwbaar genoeg zijn.

MEER INFORMATIE OVER HOUT ALS ENERGIEBRON:

.
.

Haard soorten

Van open haard, houthaard tot kachel……er zijn zoveel varianten en types. Echter niet alle soorten zijn even geschikt voor een milieuvriendelijke en effectieve verbranding van hout.

Bent u op zoek naar GRATIS haardhout ?

Gratisopenhaardhout.nl is een online marktplaats voor haardhout, waarbij gratis hout wordt aangeboden in ruil voor een wederdienst. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een boom in uw tuin die u gerooid wilt hebben. Degene die de boom gerooid heeft krijgt deze dan gratis om als haardhout te gebruiken.

Gratis adverteren op gratisopenhaardhout.nl

Op Gratisopenhaardhout.nl kunt u gratis advertenties plaatsen waarbij u gratis (haard)hout aanbiedt of voor een tegenprestatie zoals het rooien van bomen of het verwijderen van zwerfhout.

Dus....

  • heeft u een oude schutting of schuur die u verwijderd wilt hebben
  • of wilt u bomen gerooid of gesnoeid hebben
  • of heeft u simpelweg veel hout liggen

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout aanbiedt.

En...

  • wilt u gratis (haardhout) hebben en bent u bereid tot een gratis wederdienst zoals het snoeien van takken, het rooien van bomen etc.

Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten waarbij u hout vraagt

Ook voor bedrijven

  • heeft u houtafval of -restanten
  • zoals bijvoorbeeld in een timmerbedrijf of houtverwerkende fabriek of transportbedrijven:
Bespaar dan tijd en geld door een gratis advertentie op gratisopenaardhout.nl te zetten en uw hout gratis aan te bieden.

Geef niet langer veel geld uit aan dure netjes haardhout van de bouwmarkt !

Voor een avondje haardvuur bent u al snel € 7,50 kwijt: dat kan dus veel goedkoper door gebruik te maken van gratisopenhaardhout.nl.

En tenslotte: lekker genieten !

Elke avond heerlijk genieten van uw eigen gekapte haardhout ! Plaats direct gratis en vrijblijvend een advertentie !

Verwarmen

Duurzaam verwarmen met hout